Konfirmation 2024 Borddækningsinspiration

MARKERINGEN AF EN NY TID

Konfirmationsfesterne er en af de smukkeste stunder, der på flere planer markerer
begyndelsen på en ny tid.
Alt skal sidde lige i skabet, når de unge træder ind i de voksnes rækker, og
konfirmationsfesten skal stables på benene. Der er mange beslutninger, der skal træffes og huskelister, der skal krydses af, inden konfirmanden kan fejres og familie såvel som venner kan mødes ved højbordet til en festlig konfirmationsmenu.
Her har vi samlet inspiration til at skabe rammerne for den bedste fest. Måske ved
du allerede, hvordan dagen skal udforme sig, måske mangler du lige et par tips til at gøreden store dag uforglemmelig. Ligegyldigt, hvor langt du er i planlægningen, så tag et kig påvores bedste idéer til en fuldendt dag og bliv inspireret til den store dag, hvad enten det eren konfirmation, nonfirmation eller en humanistisk konfirmation.

Inspirationen er lavet i samarbejde med MEYERS

SLØJFER
Sløjfer har været en kæmpe trend i 2023 og fortsætter ind i 2024. Sløjferne er en nem og sjov måde at preppe en borddækning op på.
Bind sløjferne rundt om bestikket og lad enderne falde ud over kanten.
Bind sløjferne på vinglas eller velkomstdrinks og brug på den måde sløjferne til at skabe en rød tråd i opdækningen enten vha. farven på båndet eller ved at lade sløjferne gå igen i flere ting.

Sådan binder du den perfekte sløjfe

Sløjfe på bestikket

SERVIETTER
Stofservietter kan give et fint udtryk i din borddækning og supplerer din opdækning, blomser eller farver. Du kan fx enten folde servietterne som en lille dekorativ ”lomme” til bestikket, eller lad det falde ud over tallerkenen og ramme bestikket smukt ind.

Foldning af servietter

Sådan folder du en flot serviet

RÅVARER
En anden trend i 2024 er at bruge råvarer i borddækningen. Er din forret en grøn ret, så brug nogle af grøntsagerne på bordet sammen med blomster og lys og skab på den måde en sammenhæng mellem borddækning og menu.

Borddækning med grønt

FARVEDE LYS
Skab liv og en rød tråd ved at bruge blandede farvede lys i din opdækning.
Er dine blomster eksempelvis gule og rosa, så lad også lysene være i disse farver. Og vær ikke bange for at blande flere farver.

stagelys i borddækningen

SERVICE
Når du dækker op, så vær ikke bange for at blande forskellige stel. Hold et par ting som går igen, såsom samme vinglas, eller samme hovedretstallerken og bland forretstallerknerne. Brug glastallerkner oven på keramik for at skabe et lettere og mere sommerligt udtryk.

farvede vinglas

Vi ønsker jer en fantastisk dag! 

Her sælger vi alle de skønne håndlavede glas, tallerkener, skåle og kopper, vi har i vores udlejningssortiment, samt særlige udvalgte vintagefund - vintagefund vi ikke kunne stå for, men som der var for få af til at det kunne indgå i vores udlejningssortiment.